LEARN ABOUT OUR PROJECTS

linea con circulo

We have research projects basic and applied with that we generate knowledge for application to short-term and long-term. Our projects are funded internal and external.

scroll down

PROJECT THZ

Development predictive models the quality of food based on technology images THz..

SEE MORE

PROJECT-CLS

Spectroscopy, Terahertz time-domain (THz-TDS) to the classification of blueberries according to its state of maturity

SEE MORE

PROYECTO US-FOOD

Mechanisms for improving the food drying process by pretreatment with high-power ultrasound and Marangoni flow promoters

SEE MORE

PROYECTO VA+US

Application pretreatments combined ultrasound and vacuum to improve the process and properties of dehydrated products

SEE MORE

WE ARE A TEAM OF EXPERTS

linea con circulo

We are researchers scientists with master's and/or doctorate study abroad. With experience in formulation and execution of research projects. In addition, we have scientific publication of high impact.

  • foto
    01

    ALBERTO CLAUDIO MIANO PASTOR

    Ingeniero Agroindustrial with Masters and Doctorate degrees in Science and Food Technology. With experience in the planning and implementation of scientific research projects in the area of process engineering and food: transfer of matter, ultrasound technology, viscoelasticity of solids, drying, dehydration, osmotic, hydration, processed grains and legumes.

     

    He is currently supervisor of scientific articles in indexed journals SCOPUS. With more than 40 articles published in international journals and 5 book chapters. In addition, she has experience in university teaching in courses of Food Engineering, transport Phenomena, Research Methodology, and Technology of food.

    AREA OF RESEARCH

    • Diseño en innovación de alimentos
    • Improvement and optimization of processes
    • Utilization of agro-industrial waste

    FOLLOWING

  • foto
    02

    DAVID ANGEL ASMAT CAMPOS

    Licenciado en Física por la Universidad Nacional de Trujillo (UNT), con Doctorado en Ingeniería Industrial y Ambiental y Maestría en Desarrollo Y Codesarrollo Sostenible por la Universidad de Almería, España. Diplomado en Física Médica, Radiología y Medicina Nuclear (EPG – Universidad Nacional de Trujillo). Actualmente es docente investigador senior, y coordinador del Grupo de Investigación en Ciencias Aplicadas y Nuevas Tecnologías de la Universidad Privada del Norte.

    Desarrolla investigación en el campo de la Ciencia de los Materiales (Nanociencia y Nanotecnología), estudiando los diversos fenómenos físicos implicados en procesos de síntesis biogénica de materiales metálicos y no metálicos, optimización de la extracción de compuestos bioactivos de residuos agroindustriales y su influencia en los procesos de reducción y nucleación de nanoestructuras. Asimismo, evalúa los efectos de las nanopartículas en la fotodegradación para su aplicación en medio ambiente, y estudia el potencial inhibidor de nanoestructuras individuales e híbridas sobre bacterias, hongos y virus, impregnados en medios como textiles y biopolímeros. Realizó investigación aplicada en tratamiento de cáncer con nanopartículas de oro. En la actualidad desarrolla nanosistemas para su aplicación en la fortificación de alimentos, evaluando los mecanismos de compatibilidad, y biopolímeros funcionalizados con aplicaciones en el sector agroexportador.

    AREA OF RESEARCH

    • Síntesis biogénica de nanomateriales.
    • Biopolímeros funcionalizados.
    • Nanotecnología aplicada a remediación de agua y suelo.
    • Nanopartículas de alta biocompatibilidad para aplicaciones médicas.

    FOLLOWING

  • foto
    03

    JIMY FRANK OBLITAS CRUZ

    Engineer Agro-industrial, with a masters in Microbiology and technology of food and aspiring doctor on Science and Technology Agricultural and Food; with scientific production indexed in SCOPUS and WOS and 2 patents granted.

     

    With training in management of research, intellectual property, and university teaching in institutions such as PUCP, Concytec and Laureate International Universities. He works in the area of University Education, Research and Technology Transfer, leading the efforts in R+D+i. Was a leader in the university in positions such as director of career, academic director and director of research, where, among other achievements are earned accreditations SINEACE, accreditations ISO, among others.
    He is currently engaged in research in the area of computer applications in agriculture and food, and to the university teaching at both undergraduate and postgraduate.

    AREA OF RESEARCH

    • Improvement and optimization of processes
    • Noninvasive screening tests for hyperspectral imaging, and terahertz

    FOLLOWING

  • foto
    04

    MELIZA LINDSAY ROJAS SILVA

    Engineering Agro-industrial, with a Doctorate and Master's degree in Food Science and Technology at the University of Sao Paulo (Brazil) with a period of studies at the Polytechnic University of Valencia (Spain).

     

    It plays in the area of engineering of food processes and emerging technologies, mainly on the application of ultrasound technology in the improvement of the physical properties and stability of beverages, heat treatment, inactivation kinetics enzyme and drying. With a special interest in research, teaching, assessment, formulation and development of projects.

    AREA OF RESEARCH

    • Diseño en innovación de alimentos
    • Improvement and optimization of processes
    • Utilization of agro-industrial waste

    FOLLOWING

  • foto
    05

    RICARDO DAVID VEJARANO MANTILLA

    Ingeniero Agroindustrial y Licenciado en Ciencia y Tecnología de los Alimentos, con Doctorado en Ciencia, Tecnología e Ingeniería de los Alimentos por la Universidad Politécnica de Madrid (España). Investigador calificado por CONCYTEC, en el Nivel III de RENACYT (código P0019904), y acreditado por la Agencia Nacional de Evaluación de la Calidad y Acreditación (ANECA) de España para la actividad docente e investigadora.

    Sus investigaciones se orientan a la biotecnología fermentativa, específicamente en las áreas de enología y otras bebidas alcohólicas, y al estudio de procesos fermentativos no convencionales para el desarrollo de nuevos alimentos.

    AREA OF RESEARCH

    • Diseño en innovación de alimentos
    • Improvement and optimization of processes
    • Utilization of agro-industrial waste

    FOLLOWING

  • foto
    06

    FLAVIO MARTIN ALIAGA VALVERDE

    Ingeniero Agrónomo con Maestría en Biotecnología de la Universidad de Buenos Aires (UBA). Docente Investigador de la Universidad Privada del Norte (UPN). Investigador Calificado por CONCYTEC (Número de RENACYT: P0039089). Experiencia docente en la Cátedra de Fitomejoramiento y Fitopatología en universidades nacionales y extranjeras. Carrera de Investigador en Virología y Edición Genética en el Instituto de Biología Molecular y Celular de Plantas (IBMCP, España), Fitopatología en el Centro Internacional de Agricultura Tropical (CIAT, Colombia), y especialista en Biología Molecular y Genética en el Instituto Nacional de Innovación Agraria (INIA, Perú). Revisor de revistas especializadas en enfermedades y genética de plantas a nivel internacional. Miembro de American Phytopathological Society (APS), REDBIO, ProMusa, y de la Sociedad Argentina de Biología (SAB).

    • Mejoramiento genético moderno de plantas.
    • Protección de cultivos agroindustriales.
    • Biotecnología de virus de plantas
    • Rescate genético y revalorización de especies vegetal promisorias.
    • Molecular Farming.

    FOLLOWING